JAGUAR XE

XE DEGAJA DE LA PRIMA VEDERE IDENTITATEA JAGUAR, SE COMPORTA CA UN JAGUAR SI SE CONDUCE CA UN JAGUAR – XE ESTE UN JAGUAR PUR

 

big

XE SCHIMBA TOTUL

Cea mai avansata, mai eficienta si mai rafinata limuzina sport pe care a realizat-o vreodata Jaguar. XE este un Jaguar pur. Primul dintr-o generatie noua de modele care au la baza o structura moderna, complet noua, din aluminiu. Constructia usoara din aluminiu sta la baza unei caroserii foarte rezistente si asigura performante si manevrabilitate sportive, precum si rafinament si un design elegant.

XE adopta ultimele inovatii, tehnologii si tendinte in design. Dispune de sisteme care imbunatatesc comportamentul rutier si experienta soferului. XE stabileste noi standarde. XE este un reper pentru toate celelalte modele din aceasta clasa.

 

DESCOPERITI JAGUAR XE

Incepeti sa interactionati cu un XE din momentul in care va asezati pe scaunele ergonomice. Pozitia este una joasa. Chiar in fata sunt doua cadrane analogice, cu aspect sportiv si centrul de mesaje – inspirate direct de F-TYPE. Faceti cunostinta cu volanul solid, sportiv – provenit tot de la F-TYPE. In dreptul soferului, consola centrala ridicata sporeste senzatia de sportivitate, iar plansa de bord etajata se pierde elegant spre cel mai performant ecran tactil Jaguar. Apasati butonul de pornire, iar XE se trezeste din somn. XE pare viu.

INTERIOR XE PURE

Tapiterie din stofa Jet cu plansa de bord Jet si ornamente de culoare negru lucios.

INTERIOR XE PRESTIGE

Tapiterie din piele Latte si cusatura contrastanta Jet, parte superioara plansa de bord Latte, ornament parte inferioara plansa de bord din aluminiu lustruit si ornament consola de culoare negru lucios

INTERIOR XE PORTFOLIO

Tapiterie din piele Brogue cu perforatii in V si cusatura asortata Brogue, parte superioara plansa de bord Jet si cusatura asortata Jet, ornament parte inferioara plansa de bord din aluminiu reliefat Brogue si ornament consola de culoare negru lucios.

INTERIOR XE R-SPORT

Scaune sport Luxtec cu insertii din plasa Midnight Blue si cusatura contrastanta albastra, plansa de bord Jet, ornamente din aluminiu inscriptionat si ornament consola centrala Jet Black.

INTERIOR XE S

Tapiterie din piele rosie cu insertii din velur Jety si cusatura contrastanta Jet. Plansa de bord Jet si cusatura contrastanta rosie, ornament din aluminiu si ornament consola de culoare negru lucios.

MOTOARE PE BENZINA

Performante si rafinament. Motoarele pe benzina ale unui XE ofera placerea pura de a conduce un automobil puternic si flexibilitate pe toata plaja de turatie, precum si emisii reduse de noxe si CO2. Cele doua motoare de 2 litri, cu 4 cilindri in linie si turbocompresor, asigura rafinamentul unui motor cu 6 cilindri si toate avantajele unui motor cu 4 cilindri – consum de combustibil si costuri de exploatare reduse.

Motorul pe benzina V6 de 3,0 litri si 340 CP, preluat de la F-TYPE, dispune de un compresor de tip Roots – twin vortex, montat in ”V”-ul motorului pentru a-i pastra dimensiunile compacte si a formei plonjate a capotei. Supraalimentarea asigura o curba de putere liniara si un cuplu motor sporit la toate regimurile de turatie ale motorului.

MOTOARE DIESEL

XE lanseaza Ingenium, noua gama de motoare de ultima clasa Jaguar. Ingenium asigura performante ridicate si rafinament, alaturi de consum de combustibil si emisii de CO2 reduse. Pentru XE sunt disponibile doua motoare din aceasta noua gama incredibila, un diesel de 2,0 litri cu 4 cilindri in linie si turbocompresor, de 180 CP*, si un diesel in varianta ecologica, de 2,0 litri cu 4 cilindri in linie si turbocompresor, de 163 CP, care permite reducerea emisiilor de CO2 pana la 99 g/km.

STRUCTURA AVANSATA DIN ALUMINIU

Structura complet noua, avansata, din aluminiu, a unui XE asigura cele mai inalte standarde de performanta, manevrabilitate si rafinament. Caroseria foarte solida este si usoara, fara a afecta robustetea si asigura o rigiditate torsionala foarte ridicata, de 22 kNm/grad. Aceasta reprezinta platforma ideala pentru un automobil performant si permite obtinerea unei distributii a greutatii de aproape 50:50. Structura usoara nu permite doar reducerea consumului de combustibil si a emisiilor de CO2, ci ii permite unui XE sa obtina atat un nivel al emisiilor de CO2 de 99 g/km, cat si sa atinga o viteza maxima de 250 km/h.

PRELUATI CONTROLUL

Centrul de comanda al unui XE este ecranul tactil. Acesta este centrul care asigura controlul functiilor importante ale vehiculului, cum a fi sistemul audio, de climatizare si de navigatie prin satelit. De asemenea, acesta asigura conectarea telefonului, pentru a putea comunica. Ecranul tactil de 8 in. de pe consola centrala dispune de o interfata grafica complet noua si de un timp scurt de raspuns al sistemului, precum si de gesturi specifice utilizarii unei tablete sau smartphone.

 

XE

1

DESING IMBUNĂTĂȚIT

EXTERIOR XE

2

VALOARE ÎMBUNĂTĂȚITĂ

DINAMICA XE

3

ȘOFAT ÎMBUNĂTĂȚIT

DINAMICA XE

DETALII DESPRE XE