BRAND JAGUAR

MARCA CALITĂȚII

Popularitatea automobilelor Jaguar se datorează în mare parte rezistenței lor incomparabile și înaltei calități de asamblare. Toate modelele Jaguar se asamblează exclusiv la uzina companiei, amplasată în Castle Bromwich, în regiunea centrală a Angliei. Mai mult de 80% de automobile asamblate Jaguar sunt exportate în 101 de țări din întreaga lume. Conform anului 2012, de pe linia de asamblare de la Castle Bromwich au ieșit peste 53 000 de automobile. Fiecare automobil este unic și ieșind direct de pe linia de asamblare acesta este deja așteptat de către un anumit proprietar, deoarece uzina nu lucrează în continuu, ci efectuează doar comenzile preplătite. În procesul de asamblare sunt utilizați sute de roboți, mașini cu valoare de peste milioane de lire sterline și mii de lucrători de înaltă calificare. Trăsătura „destul de bun” nu este suficientă pentru profesioniștii brandului, care tind spre realizarea celor mai înalte standarde de calitate ale automobilelor, accesoriilor și serviciilor. Jaguar a fost întotdeauna renumit pentru soluțiile sale inginerești remarcabile și un design deosebit. Specialiștii fabricii de asamblare au scopul de a realiza practic ideile designerilor în fiecare mașină, asigurând în același timp cea mai înaltă calitate ai acestora. Aceasta depinde mult de atenția la detalii, pentru că Jaguar creează mașini de lux.

 

Fiecare automobil Jaguar își ia viața la atelierul de fier al uzinei din Castle Bromwich. Prin intermediul a 13 prese imense ce creează presiune de 2.000 de tone, sunt presate panourile din oțel sau aluminiu din care se formează corpul automobilului. 60% dintre piesele din atelierul dat se formează din aluminiu, 40% – din oțel. Activitatea tuturor unităților și mecanismelor de pe linia de asamblare, precum și operațiunile de uzinei se află sub supravegherea minuțioasă ai experților. Timp de ciclu său de asamblare – de la ramă de aluminiu până la un automobil de lux – fiecare model Jaguar trece prin mii de verificări cu privire la calitate și acuratețe de producere. Chiar din etapa inițială de producție, la fabricarea structurii corpului automobilului, este testată minuțios calitatea proceselor de sudare și alipire, acestea fiind evaluate prin intermediul celor mai avansate lasere și camere amplasate în sute de puncte de conexiune.

 

Experții uzinei măsoară în mod obligatoriu toate degajările dintre elementele construcției. Până și înălțimea niturilor este verificată la corespunderea standardelelor elaborate. Toate automobilele finisate sunt transportate imediat în centrele de dealer ai Marii Britanii sau sunt încărcate în trenuri pentru ulterioară transportare în străinătate. Datorită organizării tururilor la uzina din Castle Bromwich, fiecare automobilist poate vedea cu proprii ochi nașterea automobilelor Jaguar.

 

În istoria brandului există și acele momente când nu numai cumpărătorii simpli dar și specialiștii în publicitate aveau încredere în avantajul incontestabil și o calitate excelentă ai automobilelor Jaguar. Un exemplu frapant al acestui fapt sunt pliantele de la începutul aniilor ’60 ai secolului trecut, care informau despre apariția pe piață a unui coupe sportiv – E-Type. În locul unei descrieri detaliate al modelului, specialiștii în publicitate s-au limitat doar la o imagine a volanului cu trei spite cu elemente realizate din lemn.

Despre calitatea incontestabilă ai legendarilor automobile britanice Jaguar poate fi judecat conform ratingurilor anuale ai fiabilității automobilelor, acestea fiind alcătuite de către agenția americană de consultanță „JD Power and Associates”, în care modelele brandului ocupă în mod constant pozițiile de top printre brandurile premium. Conform cercetării de calitate a serviciului de client – Customer Service Index (CSI), realizat în 2013, Jaguar s-a plasat pe locul 3 în categoria de calitate a serviciului dealer. Indexul satisfacției clienților se formează în baza a cinci criterii: calitatea serviciilor, deservire, consultanță profesională, calitatea echipamentelor de întreținere și procesul de livrare al automobilului.

icon_300x150_tcm119-38662_desktop_300x150

Tehnologia Alive