CINE ESTE JAGUAR

„Design desavirsit reprezinta trecere peste limitele posibilului”
— Ian Callum, Director de Design Jaguar

 

Creand un design viu noi extindem limitele posibilului, inspirate de catre fondatorul nostru, Domnul William Lyons. Acum 90 de ani, el a mentionat ca fiecare automobil produs de companie trebuie sa fie cel mai dinamic si frumos din toate cele deja existente. Astfel, viziunea sa asupra lucrurilor a dat nastere unor noi tendinte realizarea carora le urmarim si pana acum.

DESIGN

Dupa ce a absolvit universitatea cu diploma in design industrial si auto, Ian Collam, inainte sa conduca echipa de designeri a companiei Jaguar, a lucrat intr-o multime de companii auto. Printre numeroasele sale premii sunt cinci grade onorifice de doctor și titlul de „Royal Designer for Industry”, acordat de RSA.

NASTEREA JAGUAR

In anul 1922, un om pe nume William Lyons a fondat compania „Swallow Sidecar Company”. Cativa ani mai tarziu, el a creat primul automobil – SS1. Apoi, în 1935, compania sa a facut o adevarata descoperire, prezentand SS Jaguar – astfel a luat nastere o stea. Compania sa a castigat rapid popularitate datorita liniei de automobile Jaguar, care detin un design uimitor si cele mai inovatoare tehnologii. Modele C-Type, D-Type si E-Type au pus bazele crearii modelelor  moderne Jaguar. Restul, cum se spune, a ramas in istorie.

6 CELE MAI MINUNATE ELEMENTE DE DESIGN JAGUAR

F-TYPE – CASTIGATOR AL PREMIULUI PENTRU CEL MAI BUN DESIGN AUTO

Odata ce in 1994 Ian Callum a fost numit director de design a companiei Jaguar, acesta a reusit sa inspire echipa sa pentru crearea unor automobile noi cu un spectru diferit de valori: „Frumusetea liniilor și puritatea formei”. Datorita unei asemenea abordari Ian a castigat premiu pentru cel mai bun design interior, iar modelul F-TYPE a primit un premiu international „Cel mai bun design auto al anului”.

DESIGN_1366x660_WorldCarDesignAward_tcm97-103133_desktop_1366x660_tcm119-147101_desktop_1366x660

DINAMICA SI FRUMUSETE

Constructie din aluminiu usor, cu rigiditate inalta la torsiune – platforma ideala pentru F-TYPE si XJR pentru ca ambele modele sunt create ca automobile sportive de top. Constructia din aluminiu reprezinta baza dinamicii, manevrabilitatii si acceleratiei acestor automobile. Acest lucru se reflecta in modul in care acestea arata. Aluminiu ofera designerilor posibilitatea de a modela aspectul lor chiar si la etapa initiala de schitare.

LUX SI CONFORT

Ian Callum explica abordarea sa fata de design interior Jaguar astfel: „Sarcina noastră este de a crea un interior care nu numai se deosebeste prin functionalitate, dar si este destinat sa asigure pasagerii cu lux si confortul exclusiv. Sunt mandru de echipa mea, cea care atat de convingator si clar a atins scopul propus in toate automobilele create.” 

   Detalii despre interiorul F-TYPE 

DESIGN_1366x860_ComfortTheater.jpg_tcm97-103134_desktop_1366x860_tcm119-147110_desktop_1366x860

DESIGN UNIC AL MANERELOR

DINAMICA SI FRUMUSETE

Constructie din aluminiu usor, cu rigiditate inalta la torsiune – platforma ideala pentru F-TYPE si XJR pentru ca ambele modele detin calitati sportive pronuntate la conducere. Constructie din aluminiu joaca un rol decisiv in modul in care automobilele se comporta pe drum, se lasa conduse de catre sofer si ce senzatii ofera acestora. Aceasta determina de asemenea si aspectul lor. Aluminiu permite designerilor in fiecare linie sa-si realizeze scopurile propuse.

DESIGN_590x285_AluminumFrameE_tcm97-103125_desktop_590x285_tcm119-147107_desktop_590x285

DESIGN_590x285_NotJustAnyWood_tcm97-103129_desktop_590x285_tcm119-147143_desktop_590x285

NU DOAR LEMN

Noi folosim panouri durabile care sunt lustruite manual conform vechilor traditii si se fabrica prin intermediul tehnologiilor avansate, care ne permit sa cream cele mai rafinate interioare auto. Chiar daca panoul elegant arata ca o bucată de lemn natural, cu adevarat aceasta este o baza din aluminiu sau materiale compozite decorata cu lemn si perfect lustruita, care este deosebit de usoara si durabila.