CINE ESTE JAGUAR

ȚINÂND PASUL CU INOVAȚIILE

La Jaguar, nu credem că tehnologiile există de dragul tehnologiei.
Fiecare inovație, fiecare idee, fiecare nouă oportunitate se naște pentru ca, conducerea automobilului să devină mult mai intuitivă, naturală și unică.
Jaguar – este practic o ființă vie.

ISTORIA INOVAȚIEI

inno-2_tcm119-157975_desktop_940x300

 

DESCOPERIRILE TEHNOLOGICE JAGUAR

DESIGN, care a definit aerodinamica. Automobile D-Type si E-Type – primele exemple de design aerodinamic.
FRÂNE PE DISCURI. La cursele Le Mans de 24 de ore așa frâne au devenit „arma secretă”, care au permis C – Type să obțină victorie.
CAROSERIA DIN ALUMINIU. La primul automobil XK 120.
MOTOARE v12 pe modele seriale. Cel mai nou și cel mai puternic motor din linia Jaguar a fost instalat pentru prima dată pe E-Type in 1971.
ȘASIUL DE ALUMINIU  Jaguar XJ a modelului anulul 2002 a fost cu 40% mai ușor și 60% mai puternic decât predecesorul său.
LIMO GREEN. Cel mai nou concept bazat pe XJ cu unitate hibridă și motor, ce mărește rezerva cursei.

INOVAȚII MODERNE

TEHNOLOGII INTUITIVE

Odată ce sunteți la volan, veți fi înconjurat de unicele noastre tehnologii intuitive. Apăsați butonul de pornire a motorului, și inima mașinii Dumneavoastră începe să bată măsurat, și de la consola centrală, către palma Dumneavoastră se ridică ușor schimbătorul de viteze, ca și cum ar saluta stăpînul. Fiecare detaliu este conceput pentru a activa simțurile. Sentimentul entuziasmat nu vă va lăsa pe tot parcursul călătoriei. Începând cu suspensia auto-nivelare până la sistema intelectuală de control a luminii de fază mare – toate tehnologiile noastre intuitive transformă fiecare călătorie a Dumneavoastră, într-o plăcere unică.

PLATFORMA INOVATOARE DIN ALUMINIU

 

Noul XE conține mai multe componente din aluminiu decât orice alt model concurent. Platforma de aluminiu permite setarea unui sistem avansat de șasiu și rezervoare de combustibil de volum mai mare fără a încărca XE cu greutate în exces.

TRECUT ÎNDRĂZNEȚ, VIITOR INCREDIBIL

 

Noua platformă din aluminiu, va permite extinderea liniei de produse Jaguar. Primul automobil, la baza căruia se află o arhitectură inovatoare, noul sedan compact clasa premium – XE, primul în acest segment de automobile cu întreaga caroserie din aluminiu.

inno-4_tcm119-158003_desktop_611x298

Pentru a crea o mașină perfectă la uzina de asamblare Jaguar se efectuiază mii de teste diferite. Și la fiecare etapă a procesului de fabricație.

 

AFLAȚI MAI MULTE

TEHNOLOGII DE AVIAȚIE ÎN AUTOMOBIL

 

În automobilele noastre cu caroserie din aluminiu, am găsit utilizare pentru o varietate de tehnologii utilizate în industria aviatică. În carcasă nu se folosesc suduri, dar se utilizează ștanțări ușoare de aluminiu și elemente superrigide turnate.În rezultat obținem o construcție mult mai puternică decât cu sudarea în puncte tradițională. O carcasă mai rigidă asigură lipsa zgârieturilor, o ajustare a panourilor mai fixă, și, prin urmare o calitate mai bună.

 

AFLAȚI MAI MULTE

inno-5_tcm119-158009_desktop_596x278 (1)

inno-6_tcm119-158043_desktop_590x285

BENEFICIILE CARCASEI DE ALUMINIU

 

  • Usurință — dinamică și parcurs lin;
  • Economie — energie mai puțin necesară pentru a conduce automobilul;
  • Siguranță – un material foarte rigid la torsiune;
  • Practicalitate – caracteristici de exploatare înalte, material anti-coroziv.

ȘASIU ÎMBUNĂTĂȚIT

 

Șasiul noului XE e mai sofisticat în segmentul său: suspensia față cu două pîrghii completează suspensia spate cu multe pîrghii
Această configurație asigură un control excelent și o incredibilă deplasare lină a noului XE.

MOTOARE INGENIUM

Compania Jaguar Land Rover și-a construit fabrica pentru producerea motoarelor în Anglia.
Motoare Ingenium – o nouă familie de motoare turbo, ușoare și compacte, diesel și pe benzină, asigurând emisii reduse de substanțe nocive, de înaltă performanță și caracteristici excelente de conducere.

inno-8_tcm119-158071_desktop_940x662

BENEFICIILE CARCASEI DE ALUMINIU

 

  • Usurință — dinamică și parcurs lin;
  • Economie — energie mai puțin necesară pentru a conduce automobilul;
  • Siguranță – un material foarte rigid la torsiune;
  • Practicalitate – caracteristici de exploatare înalte, material anti-coroziv.

Sistem de adaptare la suprafața drumului (ASPC)

 

Dezvoltarea inginerilor asigură controlul automat al vitezei mașinii pe un drum alunecos, permițând șoferului să se concentreze la conducere și să-și păstreze traiectoria. Sistemul funcționează automat, atunci când conduceți în jos / în sus pe porțiune înclinată, și de asemeni când conduceți înainte și înapoi.

inno-9_tcm119-158076_desktop_776x309

inno-10_tcm119-158077_desktop_1366x550

DISPLAY PROIECTAT PE PARBRIZ

 

Proiecția informației cheie pe parbriz permite soferului să-și concentreze toată atenția lor la drum.
Pe parbriz se afișează: viteza curentă, etapa curentă a cutiei de viteze, indicii sistemului de navigare, viteza stabilită de cruise control, probele cruise-controlului adaptiv.

SISTEMUL INCONTROL

Pe XE este instalat cel mai nou sistem inControl, care combină o serie de tehnologii de ultimă oră, realizînd legătura dintre Dumneavoastră și mașina Dumneavoastră, cu lumea înconjurătoare.

FT_16MY_003_GEE-device_Desktop-1366x660_tcm119-124770_desktop_1366x660_tcm119-158237_desktop_1366x660

O GENERAȚIE NOUĂ DE SISTEME MULTIMEDIA

 

Sistemul de navigație integrat cu mișcare naturală, ce stabilește locația și calea door to door; vederi de la satelit și străzi. Traseu online de reconstrucție.
Sistem nou de divertisment pentru pasagerii din al doilea rând de scaune: ecran de 8 ” și 10.2″ și 10 GB de memorie (opțional – 110GB) cu posibile conectări (HDMI, MHL, USB, etc.)
Confort pentru șofer: noul ecran de 10,2 ” cu rezoluție înaltă (1280 x 542), sisteme noi de control prin gesturi, un ecran actualizat cu tehnologia Dual View
Servicii pro: informații despre situația din trafic și locuri de parcare; căutarea stațiilor de alimentare; browser Internet.

 

 

ÎNTREPRINDERI HIGH-TECH DE FABRICARE A JAGUAR

 

Automobilele Jaguar sunt proiectate și fabricate în Marea Britanie la două fabrici, echipate în conformitate cu cele mai recente tehnologii: Castel Bromwich (Birmingham), care vine de pe linia de asamblare a sedan XF și XJ, precum și dinamicul F-TYPE, și Solihull (West Midlands), care a efectuat inițial fabricarea numai a mașinilor de teren Land Rover, și recent a început să producă sedan sport de dimensiuni medii Jaguar XE și va produce Crossover F-APCE, care va fi vândut în anul 2016.
Compania Jaguar Land Rover are de asemenea, o serie de centre de producție peste hotare, care efectuează lansarea automobilelor Jaguar și Land Rover, destinate în exclusivitate pentru piața internă. În prezent, fabricile din străinătate Jaguar Land Rover activează în China, India și Brazilia.

JLR_Castle_Brom_06_tcm119-160726_desktop_1366x665

INOVAȚIILE VIITORULUI

 

 

PROIECTAREA AUTOMOBILELOR ÎNTR-O NOUĂ DIMENSIUNE

Jaguar Land Rover – este una dintre puținele companii de automobile care utilizează tehnologiile realității virtuale pentru lucrul asupra design-ului și dezvoltării componentelor individuale ale vehiculului, încă înainte de a lansa primul prototip.

Sala futuristă a realității virtuale din centrul nostru de inginerie din Gaydon, Marea Britanie, permite designerilor și inginerilor, de a lucra la ergonomia și aspectul viitorului automobil înainte de crearea unui automobil real.

ASISTENT PERSONAL

 

Cercetătorii Jaguar lucrează la dezvoltarea unui concept de mijloc de transport inteligent autoinstruit. În viitoarele modele pot fi prevăzute tehnologii cu autoinstruire, integrate cu smartphone-ul conducătorului și studierea obiceiurilor și preferințelor lui. Acest lucru va asigura un confort incomparabil în salon și conducerea cu adevărat personalizată a automobilului.

INNOVATION_590x285_PersonalAssistant_tcm97-102178_desktop_590x285_tcm119-158246_desktop_590x285

REALITATEA VIRTUALĂ REALĂ

 

În viitor, semnele de limitare de viteză, semnele de avertizare și de navigare pot fi afișate direct pe parbriz, acesta va scuti soferul de necesitatea de a-și lua privirea de la drum.

NOUA TEHNOLOGIE A PREVENIRII ACCIDENTELOR RUTIERE BIKE SENSE

 

Bike Sense depășește în mod semnificativ tehnologiile existente de siguranță activă cu indicatori de avertizare și pictograme pe oglinzile laterale prin utilizarea semnalelor audio, vizuale și tactile, efectul cărora se bazează pe reacția umană instinctivă.