video-overla

TEHNOLOGIA MOTOARELOR

Caracterul special al modelului F-TYPE este imbunatatit de gama de motoare performante. Moderne, puternice, fara indoiala amprenta Jaguar.

F-TYPE dispune de o gama de motorizari potrivite oricarui stil de condus. Indiferent de varianta, beneficiati de un raspuns rapid, un cuplu motor ridicat si performante sportive, care va vor aduce garantat zambetul pe buze.

video-overla

MOTOR TURBO

Noul motor disponibil pentru F-TYPE, cu 4 cilindri, de 2,0 litri, turbo, pe benzina, ce dezvolta o putere de 300 CP, asigura performante excelente, rafinament si eficienta. Este echipat cu tehnologii inovatoare, precum sistem de distributie variabila, supapa de descarcare comandata electronic si pompa de ulei cu debit variabil. Rezultatul este o putere exceptionala, costuri reduse de exploatare si o noua dimensiune a performantelor dinamice ale modelului F-TYPE.

video-overla

V6 PUTERNIC

Motoarele V6 care echipeaza modelul F-TYPE sunt puternice si rafinate. Sistemul compact de control al presiunii de supraalimentare si a doua clapeta de acceleratie asigura puterea necesara in timpul acceleratiilor, fara intarzierile specifice modelelor turbo. Motorul V6 de 3,0 litri si 340 CP dezvolta un cuplu de 450 Nm si asigura o acceleratie de la 0 la 100 km/h in numai 5,3 secunde. Varianta cu o putere de 380 CP dezvolta un cuplu de 460 Nm si asigura o acceleratie de la 0 la 100 km/h in numai 4,9 secunde.

video-overla

V8 PERFORMANT

Ambele motoare V8 de 5,0 litri sunt foarte puternice. Sistemul de distributie variabila optimizeaza puterea disponibila, la orice regim de turatie. Acceleratiile sunt rapide si progresive. Raspunsul este imediat. Motorul V8 de 5,0 litri si 550 CP, disponibil pentru modelul F‑TYPE R, dezvolta un cuplu de 680 Nm si asigura o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 4,1 secunde. Varianta cu o putere de 575 CP, disponibila pentru modelul F‑TYPE SVR, dezvolta un cuplu impresionant de 700 Nm si asigura o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 3,7 secunde. Puterea este transmisa prin intermediul transmisiei automate Quickshift cu 8 trepte si sistemului de tractiune integrala, care asigura performante optime in toate conditiile de deplasare.

UN SUNET SPORTIV

Toate modelele F-TYPE sunt echipate cu un esapament sport activ, cu o tonalitate inspirata de modelele de curse. Sistemul de esapament reactioneaza la pozitia pedalei de acceleratie, viteza vehiculului si turatia motorul, prin deschiderea supapelor active. Daca sunt deschise, aceste supape permit gazelor de esapament sa urmeze un traseu direct si mai putin restrictiv prin toba finala de esapament, furnizand un ton mult mai puternic si mai incitant. Esapamentul activ comutabil* permite deschiderea manuala a supapelor din sistemul de esapament, pentru a va putea bucura de sunetul incitant al modelului F-TYPE la toate regimurile de turatie.

*Standard pentru F‑TYPE R‑Dynamic, F‑TYPE R si F‑TYPE SVR. Optional pentru F‑TYPE.

F-TYPE este proiectat pentru placerea pura de a conduce, iar solutiile tehnice utilizate ii deschid calea catre performante exceptionale, in toate conditiile de deplasare. Coupé sau Convertible, cu tractiune pe spate sau integrala, transmisie manuala sau automata, fiecare sofer poate alege un model F‑TYPE potrivit preferintelor personale. Creati modelul F-TYPE perfect potrivit preferintelor dvs., cu ajutorul configuratorului, sau exprimati-va interesul.