video-overla

TEHNOLOGIE INCORPORATA

Tehnologia avansata se imbina cu spiritul sportiv al modelului F-TYPE pentru a se asigura ca sunteti intotdeauna conectat, informat si relaxat.

Cu sistemul multimedia performant Touch Pro si sisteme audio de calitate, F-TYPE asigura posibilitati de conectare, informare si divertisment, intr-o atmosfera eleganta.

video-overla

COMENZI VIZUALE INTUITIVE

Ecranul tactil color, cu diagonala de 8” al modelului F-TYPE reprezinta singurul punct de interactiune cu sistemului multimedia InControl. Acest lucru asigura controlul direct al sistemelor de navigatie, audio, de telefonie, climatizare si al multor alte sisteme suplimentare de asistenta pentru sofer, cum ar fi senzorii de parcare si modul dinamic configurabil.

video-overla

TOUCH PRO

F-TYPE include acum in echiparea standard sistem multimedia Touch Pro. Extrem de rapid, cu o interfata utilizator foarte intuitiva si o grafica lizibila, Touch Pro este cel mai avansat sistem multimedia creat de Jaguar pana acum. Experienta la volanul modelului F-TYPE va fi mai usoara si mai placuta ca niciodata.

video-overla

CONNECT PRO

Tehnologiile si aplicatiile Connect Pro includ ultimele inovatii in materie de conectivitate si confort. Acestea includ InControl Apps, aplicatia InControl Remote si Pro Services, care utilizeaza o conexiune la internet rapida, de tip 4G.

video-overla

APLICATIA INCONTROL REMOTE

Aplicatia InControl Remote permite monitorizarea si interactiunea cu modelul F‑TYPE, cu ajutorul unui smartphone. Ofera informatii si statistici despre vehicul, cum ar fi nivelul combustibilului, detaliile calatoriilor anterioare si starea portierelor si a geamurilor. Aplicatia va permite sa porniti de la distanta motorul, pentru a seta din timp temperatura in habitaclu*, sa inchideti si sa deschideti vehiculul si sa localizati modelul F‑TYPE pe o harta sau cu ajutorul functiei bip si flash.

*Numai pentru modelele cu transmisie automata.

video-overla

INCONTROL APPS

InControl Apps permite controlul aplicatiilor compatibile de la ecranul tactil, asigurand utilizarea sigura si confortabila a aplicatiilor optimizate special pentru a fi utilizate la bordul vehiculului. Cu o gama de servicii tot mai cuprinzatoare, InControl Apps va poate ajuta sa planificati calatoria, sa organizati intalnirea urmatoare si sa descoperiti imprejurimile.

video-overla

SISTEM AUDIO MERIDIAN™

Am colaborat cu expertii in sisteme audio de la Meridian si am proiectat special pentru F-TYPE doua sisteme de inalta performanta. Sistemul de 380 W, cu 10 difuzoare care includ 2 subwoofere, disponibil in echiparea standard. Si sistemul de 770 W, cu 12 difuzoare, care asigura o calitate extraordinara a auditiei, cu ajutorul tehnologiei Meridian Trifield™.

ECHIPAMENTE DE SIGURANTA SI DE ASISTENTA PENTRU SOFER


AVERTIZARE LA PARASIREA BENZII DE RULARE

Sistemul nostru de avertizare la parasirea benzii de rulare permite imbunatatirea sigurantei la drum lung. Acesta detecteaza daca automobilul paraseste banda de rulare si va anunta vizual si prin vibrarea usoara a volanului.

ASISTENTA LA PASTRAREA BENZII DE RULARE

Asistenta la pastrarea benzii de rulare permite imbunatatirea sigurantei la drum lung. Sistemul detecteaza daca vehiculul paraseste neintentionat banda de rulare si corecteaza usor traiectoria.

MONITORIZARE STARE SOFER

Monitorizarea starii soferului recunoaste primele semne de oboseala si va avertizeaza din timp daca trebuie sa luati o pauza.

RECUNOASTERE INDICATOARE RUTIERE, CU LIMITATOR DE VITEZA ADAPTIV

Sistemul de recunoastere a indicatoarelor rutiere va permite sa fiti bine informat, prin afisarea indicatoarelor rutiere de restrictie de viteza si depasire interzisa, in cadrul grupului de instrumente, unde pot fi usor de observat. La activare, limitatorul de viteza adaptiv utilizeaza informatiile furnizate de recunoasterea indicatoarelor rutiere, pentru a ajusta corespunzator viteza vehiculului.

MONITORIZARE UNGHI MORT SI DETECTARE TRAFIC DIN SPATE

Monitorizarea unghiului mort va avertizeaza daca in aceasta pozitie se afla vehicule sau daca de aceasta zona se apropie rapid din spate alte vehicule. Daca este detectat un vehicul, pe oglinda exterioara de pe partea respectiva se aprinde o mica lampa de avertizare. Detectarea traficului din spate va avertizeaza daca de una din partile laterale ale vehiculului se apropie alte vehicule, pietoni sau alte pericole - utila in special la iesirea dintr-un loc de parcare.

video-overla

SISTEM DE PROTECTIE PENTRU PIETONI

Asigura protectia pietonilor si a pasagerilor din vehicul. Daca vehiculul loveste un pieton, sistemul inovator de protectie Jaguar este proiectat pentru a ridica automat capota, pentru a amortiza un eventual impact.

ASISTENTA LA PARCARE


ASISTENTA LA PARCARE

Sistemul nostru de asistenta la parcare permite ca manevrele de parcare laterala intr-un spatiu ingust sa fie mai simple ca niciodata, prin directionarea vehiculului intr-un loc de parcare corespunzator. Tot ce aveti de facut este sa selectati treapta de viteza potrivita si sa controlati viteza vehiculului. De asemenea, asistenta la parcare permite iesirea din parcare si preia complet stresul generat de aceasta manevra. Schemele si notificarile va ghideaza pe durata ambelor manevre.

video-overla

CAMERA VIDEO SPATE

Aceasta optiune imbina o camera video spate cu informatii afisate pe ecranul tactil. Si afiseaza ghidaje de distanta colorate si linii de ghidare pe ecran, care se modifica in functie de directia in care se manevreaza volanul, la deplasarea in marsarier.

video-overla

SENZORI DE PARCARE

Senzorii de parcare fata si spate sunt proiectati pentru a avertiza sonor soferul cu privire la prezenta obiectelor din apropiere. Sagetile care apar pe ecranul tactil de pe consola centrala asigura informatii suplimentare despre pozitia obiectelor fata de vehicul. Optional este disponibila o camera video pentru marsarier, care transmite imagini pe ecranul tactil si asigura un plus de confort si siguranta.

video-overla

SIGURANTA PASAGERILOR

Un sistem complet de airbag-uri imbunatateste siguranta soferului si pasagerului. Senzorii detecteaza talia si greutatea soferului si pasagerului, inainte de a declansa corespunzator airbag-urile frontale. Sistemele de pretensionare avansate care echipeaza un F‑TYPE strang automat centurile de siguranta, daca vehiculul decelereaza rapid.

video-overla

ARCE DE SECURITATE

Acest echipament de securitate esential al modelelor Convertible asigura protectia pasagerilor in caz de rasturnare. Cu finisaj crom satinat pentru F‑TYPE, F‑TYPE R‑Dynamic si F‑TYPE R, gri inchis satinat pentru F‑TYPE 400 SPORT si negru lucios pentru F‑TYPE SVR.

video-overla

ASISTENTA LA FRANAREA DE URGENTA

Daca se apasa brusc pedala de frana, acest sistem maximizeaza forta de franare, pentru a reduce distantele de oprire. De asemenea, permite un control mai bun asupra directiei, in situatii neasteptate.

F-TYPE este proiectat pentru placerea pura de a conduce, iar solutiile tehnice utilizate ii deschid calea catre performante exceptionale, in toate conditiile de deplasare. Coupé sau Convertible, cu tractiune pe spate sau integrala, transmisie manuala sau automata, fiecare sofer poate alege un model F‑TYPE potrivit preferintelor personale. Creati modelul F-TYPE perfect potrivit preferintelor dvs., cu ajutorul configuratorului, sau exprimati-va interesul.