Jaguar news

21 martie 2017

Jaguar I-Pace

Jaguar I-PACE a debutat la Salonul Auto Internațional de la Geneva, 2017 году. Este primul în istorie electrocar, ce poartă logoul Jaguar, și se află deocamdată la stadiul de concept, dar producătorul  oferă suficiente detalii și spune că producerea modelului  va începe în a. 2018.
Jaguar I-PACE are un aspect uimitor, de menționat  farurile/față alungite, cu un ”mijit” agresiv și o bordură elegantă de lumini LED de zi. Grilajul radiatorului   corespunde tradițiilor mărcii și nu este un element funcțional, este realizată în stil strict corporativ, include numeroase celule mari alungite și  etalează logoul producătorului.  Pentru că sub capotă nu există un motor cu ardere internă,  salonul a fost deplasat mai în față , fapt care îi dă mașinii un aspect neobișnuit și memorabil.

Dimensiunile  Jaguar I-PACE

Jaguar I-PACE- este un crossover compact cu dimensiunile: lungime 4680 mm, lățime 1560 mm, înălțime 1890 mm, datele despre garda de sol și аmpatament deocamdată nu au fost făcute publice. Aceste caracteristici încă  urmează să ne uimească,  căci electromobilele nu au nevoie de cardane și sisteme voluminoase  de eșapament în partea de jos, iar electromotoarele  sunt compacte, fapt care permite  ca salonul să fie spațios și confortabil.

Jaguar I-PACE are chiar două portbagaje, unul în partea din față a automobilului, acolo unde anterior era amplasat motorul cu ardere internă. Acesta nu este mare  – doar 36 litri, perfect pentru bagajele de mână. Portbagajul așa cum îl știm noi se află la locul lui obișnuit și își poate bucura proprietarul cu un volum mare –   530 litri de spațiu liber, cu spetezele scaunelor din rândul doi ridicate. Automobilul este perfect pentru soluționarea sarcinilor  cotidiene ale orășenilor, dar și o călătorie lungă cu mai mulți pasageri la bord și bagaje numeroase, nu îi va diminua spiritul practic.

Motorul  Jaguar I-PACE

Jaguar I-PACE este construit pe un cadru din aluminiu cu blocul acumulatorului din litiu-ion integrat, capacitate  90 kwt/h.  Astfel centrul de greutate a fost micșorat, mașina având o stabilitate incredibilă pe drum. De acest cadru este fixată  suspensia crossoverului F-Pace.
Jaguar I-PACE are sistem de tracțiune integrală și două motoare electrice, puterea sumară a cărora este de    400 c.p. , 700 Нм cuplu motor. Motoarele electrice au o trăsătură uimitoare – cuplul maxim este disponibil imediat, nu e nevoie să fie rotite pentru a atinge viteze meri, ca în cazul motoarelor cu ardere internă.  Astfel, mașina dezvoltă viteza de  100 km/h în doar 4 secunde. Această dinamică o plasează în rândul renumitelor mașini sport.

Din fericire, Jaguar I-PACE nu numai că are o dinamică uimitoare, dar și o rezervă solidă de parcurs. El poate parcurge   500 km, standard european de testare  NEDC ЕС. Dar chiar dacă bateria acumulatorului va ceda, o puteți încărca  la 80% în doar 90 minute, cu ajutorul unui dispozitiv de încărcare cu puterea de   50 kwt.

Echiparea
Jaguar I-PACE este echipat tehnic incredibil, însă deocamdată nu se cunosc detalii. Se știe doar, că ne va bucura cu  sistem multimedia cu ecran tactil, cu diagonala de  12 inch,  panoul de bord digital, volan multifuncțional cu panouri tactile pe spițe, un display de proiecție pe parbriz și mânere retractabile la uși.

Concluzie

Jaguar I-PACE este o mostră de tehnologii avansate și elaborări noi în industria auto. Are un design  uimitor și vertiginos,  care subliniază perfect caracterul și statutul social al proprietarului său.  Un astfel de automobil nu se va pierde pe o parcare imensă și nu se va dizolva în plictisitorul flux  cotidian.  Grație excluderii voluminosului motor cu ardere internă și a tunelului arborelui cardanic,   interiorul este spațios și confortabil.  Salonul este împărăția materialelor de finisare exclusive, a ergonomiei  echilibrate și a confortului fără compromise.  Chiar și o călătorie de durată nu va crea incomodități suplimentare. Deși lista deplină a opțiunilor încă nu este publicată,  ceea ce cunoaștem deja ne bucură cu soluțiile avansate și funcționalitate. Jaguar I-PACE- un automobil al viitorului, pe care îl vom putea atinge în anii imediat următori.


07 februarie 2020
Oferta de pret pentru Jaguar E-PACE!
  E‑PACE este o combinatie unica intre eleganta, agilitate si sportivitate.         Prin capota sculptata a motorului si pasajele spate atleti ...
17 septembrie 2019
Beneficiu la procurarea unui Jaguar cu anul de producere 2018!
  Noul centru auto Jaguar anunță beneficiul de până la 5600 la procurarea modelelor cu anul de producere 2018 !!! F-Pace R-Sport  exterior Caesi ...
01 martie 2019
Jaguar F-Pace cu un beneficiu pina la 10 mii euro
Excelentul F-Pace prezentat de noul showroom Jaguar - beneficiu pină la 10000 euro !!! F-Pace Prestige  culoare Quartzite AWD (4x4), cutie Au ...
15 mai 2018
Noul Centru Auto Jaguar Land Rover in Chișinău
  Jaguar Land Rover își deschide oficial noua reprezentanță la Chișinău în colaborare cu DAAC Hermes. Această nouă reprezentanță face parte din expansiunea rapidă și continuă a Ja ...