Jaguar news

07 iunie 2016

Cum este crossoverul Jaguar?

În mai puțin de doi ani englezii au reușit să aducă primul în istoria mărcii Jaguar  premium-crossover la un model de serie. Și iată că acesta este deja prezent în Salonul auto de pe bd. Cantemir din Chișinău   –  Jaguar F-PACE. 

 

Doriți amănunte?

 

În momentul când lumea a auzit, apoi a și văzut prima mașină de teren de la Jaguar, să fim sinceri, nu toți erau gata pentruasemenea  metamorfoze, venite de la englezii conservatori. Cum  se va împăca un crossover cu forța sportivă și confortulde luxcaracteristice tuturor modelelor   Jaguar?

 

Apropo, o puteți simți din propria experiență, vizitând salonul de pe bd. Cantemir și încercând volanul noului F-PACE. Chiardacă la moment nu sunteți gata pentruo asemenea achiziție, fiind ghidați de simpla curiozitate : „Cum este acest crossover  de la  Jaguar?”, invităm în salonul nostru !

 

Moldova este în fruntea planetei întregi.  În timp ce experții din Rusia sau Europa  abia se fac primele teste drive cu F-PACE, în țara noastră blogherii auto au testat  crossoverul  Jaguar și și-au publicat impresiile :

 

Cei de la piataauto.md au testat două F-PACE. VizionațiJaguar F-PACE http://www.piataauto.md/Teste-drive/2016/Jaguar-F-PACE/

 

Pe site-ulautoblog.md puteți  vedea lansarea(Open Days) modelului  F-PACE. Citiți-http://autoblog.md/galerie-foto-jaguar-f-pace-a-fost-prezentat-oficial-in-tara-noastra/

 

Pe străzile Chișinăului déjà poate fi văzut acest automobil unic. Există automobiliști, care  demult așteaptă apariția F-PACE la noi.

 

E de menționat, că în prezent piața auto dictează legile sale. Clientul bogat este altul. El cere gatget-uri multifuncționale. Evident, nu în detrimentul luxului. De aceea brandurile notorii, cum este Jaguar, se conformează. Unde mai pui, că există toate condițiile necesare.

 

Platformele moderne, așa-zise modulare, la care au trecut toți producătorii mari, permit asamblarea unor mașini foarte diferite, utilizând aceleași moduli.  La baza modelului   Jaguar F-PACE  stă aceeași platformă de aluminiu, pe care au fost construite modelele  Jaguar XF și Jaguar XE. Ce-i drept, când spunem aluminiu ținem cont, că aici el este prezent în proporție de   80%.  La fel, oțelul de înaltă rezistență constituie o parte semnificativă a structurii de forță a corpului. Aceasta influențează direct asupra gradului de securitate a  crossoverului de la Jaguar. Plus la toate, și în structura caroseriei, și în cea a suspensiei, pe lângă aluminiu, este utilizat activ magneziul.

 

F-Pace_Open_Doors_45.JPG

Aluminiul și celelalte materiale ușoare  din construcția   Jaguar F-PACE – nu sunt doar o modă. Sunt necesare pentru micşorarea masei automobilului. Dat fiind că în cazul motoarelor cu putere  relativ  mică, scăderea în greutate  permite  obţinerea unor indicatori dinamici foarte buni.  Imaginați-vă, că F-PACE, cu masa de cca două tone, cu un benzinar cu compresor mecanic de 3.0 litri şi 340 CP, va putea dezvolta viteza de 100 km în 5.8 secunde! Este, apropo,  un indicator foarte bun pentru un sportcar.  Versiunea de top a crossoverului Jaguar asigură 380 c.p., iar cea de bază, cu turbo diesel de 2litri – 180 с.p.

 

Toate versiunile  F-PACE au tracțiune integrală permanentă cu distribuirea cuplului de-a lungul axelor.  În condiții de drum obișnuite,   100% – trece pe axa din spate. Dar! În cazul accelerării bruște sau patinării roților pe una dintre axe, cuplul poate trece pina la 90 % pe axa din față. În orice caz, acest sistem a fost deja testat  pe autoturismele   Jaguar.

 

image-097f4bac-980x550.jpg

 

Dacă vorbim despre F-PACE, trebuie să menționăm posibilitatea  adaptării caracteristicilor suspensiei la tipul carosabilului. Aici vom deschide un mic «secret comercial».

 

Caracteristicele Jaguar F-PACE, apte în cazul drumurilor neasfaltate, se datorează  specialiștilor de la  Land Rover. Din fericire, Jaguar-Land Rover  de mult timp formează o familie.

 

Apropo,  Jaguar F-PACE are o gardă la sol de 213 mm – mai mult ca suficient pentru un crossover !

 

Conform standardelor mondiale, acest indicator e  unul foarte bun pentru un automobil, care nu  este o mașină de teren veritabilă.

 

Vom adăuga doar, că F-PACE deja poate fi văzut în salonul din Chișinău al mărcii   Jaguar. Cât despre preț – cel de bază constituie   42 000 еurо.

 

Vă așteptăm la adresa: Chișinău, bd. Cantemir, 14!!!


01 martie 2019
Jaguar F-Pace cu un beneficiu pina la 10 mii euro
Excelentul F-Pace prezentat de noul showroom Jaguar - beneficiu pină la 10000 euro !!! F-Pace Prestige  culoare Quartzite AWD (4x4), cutie Au ...
12 februarie 2019
Oferta Jaguar XE
Jaguar XE AWD     Natura sportiva controlata la absolut         Va prezentam Jaguar XE R-Sport  AWD un sedan plin de ...
15 mai 2018
Noul Centru Auto Jaguar Land Rover in Chișinău
  Jaguar Land Rover își deschide oficial noua reprezentanță la Chișinău în colaborare cu DAAC Hermes. Această nouă reprezentanță face parte din expansiunea rapidă și continuă a Ja ...
20 aprilie 2018
Jaguar Land Rover și Waymo anunță o colaborare pe termen lung
Jaguar Land Rover și compania Waymo au anunțat începerea unui parteneriat strategic. Împreună, vor elabora primul în lume electrocar fără pilot pentru deservirea transportărilor au ...