video-overla

PERFORMANTE DINAMICE

Prin cumularea ultimelor inovatii, tehnologii si elemente de design Jaguar, XE asigura soferului un feedback excelent cu privire la conditiile de deplasare.

CONFORT SI DINAMISM

Modelul XE raspunde cu agilitate si cu dinamism, in conditii depline de confort - un set de caracteristici perfect echilibrate, specifice modelelor Jaguar. Acum cu optiunea sistemului de tractiune integrala cu Intelligent Driveline Dynamics, modelul XE ofera capabilitati sporite in conditii dificile de deplasare.

original-image

STRUCTURA USOARA, DIN ALUMINIU

Usoara si in acelasi timp robusta, structura foarte rezistenta din aluminiu a modelului XE permite obtinerea unei distributii optime a greutatii, de aproape 50:50. Structura usoara nu permite doar reducerea consumului de combustibil si a emisiilor de CO2, ci ii permite modelului XE sa obtina atat un nivel al emisiilor de CO2 de 99 g/km, cat si sa atinga o viteza maxima de 250 km/h.

video-overla

VECTORIZARE CUPLU MOTOR

Vectorizarea cuplului prin franare, disponibila pentru modelul XE, imbunatateste controlul si in cele mai stranse curbe. Asigurand franarea independenta si controlata a rotilor fata si spate de pe interiorul virajului, sistemul asigura o agilitate sportiva si un plus de incredere soferului.

TRACTIUNE INTEGRALA SI INTELLIGENT DRIVELINE DYNAMICS

Sistemul de tractiune integrala (AWD) al modelului Jaguar XE asigura un confort imbunatatit, indiferent de conditiile de deplasare. La baza se afla cutia de transfer foarte compacta si rapida in reactii, care include software Intelligent Driveline Dynamics (IDD). Dezvoltata exclusiv pentru Jaguar, aplicatia software speciala IDD include algoritmi sofisticati, care reactioneaza inteligent la conditiile de deplasare. Predictiv, cat si reactiv, sistemul previne pierderea aderentei si ajuta la restabilirea acesteia.
video-overla

RASPUNS ADAPTIV IN FUNCTIE DE SUPRAFATA

Raspunsul adaptiv in functie de suprafata (AdSR) recunoaste diferentele dintre suprafete, pentru a asigura o aderenta maxima in conditii de vreme nefavorabila si in conditii dificile de deplasare.*

*AdSR este disponibil optional pentru modelele cu tractiune integrala si suspensie adaptiva dinamic.

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL

Singular in aceasta clasa, sistemul All Surface Progress Control (ASPC) asigura un plus de incredere in conditii de carosabil alunecos. Este o functie de control al vitezei de croaziera la viteze mici, care permite modelului XE sa faca fata conditiilor de aderenta redusa, indiferent de vreme - si va permite sa va concentrati asupra directiei.

*Disponibil numai pentru modelele cu transmisie automata

SUSPENSIE PERFORMANTA

Sistemele de suspensie fata si spate sofisticate ale modelului XE completeaza un sasiu remarcabil prin combinatia intre sportivitate si rafinament. Tehnologiile de amortizare avansate - atat cele pasive, cat si cele adaptive, imbunatatesc si mai mult confortul la rulare si performantele dinamice ale modelului XE. Controlul, agilitatea si feedback-ul suspensiei confera modelului XE un comportament sportiv.

COMPORTAMENT RUTIER AVANSAT

Modul dinamic subliniaza caracterul sportiv al modelului XE. Acesta imbunatateste raspunsul la apasarea pedalei de acceleratie, reduce servoasistarea directiei si asigura schimbarea vitezelor mai rapid si la turatii mai mari ale motorului.

MOD DINAMIC CONFIGURABIL

Cu ajutorul tehnologiei mostenite de la modelul F-TYPE, modul dinamic configurabil, disponibil optional*, permite setarea dinamicii modelului XE, astfel incat raspunsul acceleratiei, transmisiei si directiei sa corespunda stilului de condus al soferului. Suspensia adaptiva dinamic, disponibila optional, permite modificarea suplimentara a setarilor, prin configurarea setarilor amortizoarelor.

*Numai pentru modelele cu transmisie automata. Standard pentru modelul XE S, indisponibil pentru motorul diesel cu 4 cilindri, de 2,0 litri si 163 CP.

video-overla

SUSPENSIE ADAPTIVA DINAMIC

Fie ca accelerati pe autostrada, abordati viraje pe drumuri nationale sau conduceti in oras, suspensia adaptiva dinamic* modifica raspunsul modelului XE in functie de conditiile de deplasare si de stilul de condus. Sistemul regleaza continuu amortizoarele, pentru a asigura in permanenta un echilibru optim intre confort si rafinament.

*Numai pentru modelele cu transmisie automata. Standard pentru modelul XE S, indisponibil pentru motorul diesel cu 4 cilindri, de 2,0 litri si 163 CP.

JAGUARDRIVE CONTROL

JaguarDrive Control va permite sa selectati modurile normal, eco, dinamic sau ploaie/gheata/zapada. Fiecare dintre ele modifica subtil raspunsul directiei si acceleratiei. Modul eco promoveaza un stil de condus economic, iar modul dinamic imbunatateste raspunsul acceleratiei si reduce servoasistarea directiei. La selectarea modului ploaie/gheata/zapada, sistemul reduce automat acceleratia si asigura progresivitatea necesara pentru deplasarea pe carosabil alunecos.

SERVODIRECTIE ASISTATA ELECTRIC

Oferind un control bun la viteza mare si o manevrare usoara a volanului la viteza mica, sistemul modern de servodirectie asistata electric (EPAS) al modelului XE ofera feedback impresionant si o asistare imediata a directiei. Si se activeaza atunci cand trebuie - economisind combustibil, precum si energie, pentru situatiile in care aveti nevoie cu adevarat.