COLECTIA JAGUAR CLASSIC

COLECTIA JAGUAR CLASSIC

COLECTIA JAGUAR CLASSIC

Compania Jaguar se mandreste cu istoria sa si cu modelele elegante si inovatoare datorita carora a devenit faimoasa. Ca parte a dedicatiei continue de a pastra mostenirea incredibila a industriei auto britanice, anul trecut am avut placerea de a adauga la colectia de vehicule existente pe cea a lui James Hull, cea mai mare colectie de modelele clasice britanice din lume.

Dr. James Hull s-a descris ca avand o pasiune pentru Jaguar, reusind sa colectioneze 130 de modele, cele mai vechi fiind un Swallow Sidecar original, din 1920, primul vehicul realizat de fondatorul Jaguar, Sir William Lyons.

Aceasta colectie extraordinara include si vehicule foarte rare, cum ar fi un SS100, un XK120 rar, din aluminiu, si modele Jaguar XKSS si D‑type foarte bine restaurate. De asemenea, include masini pentru copii, cu pedale, foarte bine pastrate, precum si un Jaguar Mark X, care a apartinut chiar lui William Lyons.

„Suntem incantati ca Jaguar Land Rover a ajuns la un acord cu James Hull, pentru a asigura viitorul acestei colectii foarte importante de modele Jaguar si britanice”, a spus John Edwards, director general al diviziei de vehicule speciale Jaguar (SVO). „Avem acelasi obiectiv ca si James, de a pastra aceasta colectie unica pe teritoriul britanic si ne bucuram ca acest acord asigura custodia viitoare a vehiculelor.”

Dr. James Hull a fost incantat sa-si lase colectia in grija Jaguar Land Rover. „Calatorind prin toata lumea pentru a-mi extinde colectia de-a lungul timpului, a fost o munca de pasiune, careia i-am dedicat o mare parte din timpul meu”, a spus acesta. „Principala mea motivatie a fost sa ma asigur ca aceasta colectie ramane pe teritoriu britanic... Jaguar este custodele perfect pentru preluarea acesteia si stiu ca este in maini sigure.”

Dupa ce au trecut prin mainile specialistilor Jaguar Classic, o parte dintre vehiculele de colectie pot fi admirate la British Motor Museum, de la Gaydon, si conduse in timpul unui eveniment Classic Driving Experience.