WALLPAPER* HANDMADE

Jaguar inspira o celebrare a tot ceea ce este mai bun in designul international.

O COLABORARE CARE SARBATORESTE DESIGNUL CONTEMPORAN

In 2014, Jaguar a colaborat cu Wallpaper*, cea mai influenta revista de design si stil la nivel mondial, pentru a organiza prima expozitie Wallpaper* Handmade, care a avut loc la Milano. Peste 50 de exponate au fost prezentate in vitrinele magazinului Harrods din Londra.

COMPANIE DISTINSA

COMPANIE DISTINSA

Printre designeri s-au numarat Hermès, Alfredo Häberli, Harry Winston, Konstantin Grcic, Isay Weinfeld, Paul Cocksedge, Michael Anastassiades, regretatul David Collins, Barber Osgerby, Brioni, Naoto Fukasawa, Louis Vuitton, Sam Hecht si Poltrona Frau. Au fost prezentate, de asemenea, elemente de design inspirate de Jaguar si prototipuri Jaguar.
DESIGNUL JAGUAR IN FORME NEASTEPTATE

DESIGNUL JAGUAR IN FORME NEASTEPTATE

Pentru a sarbatori implicarea Jaguar in acest eveniment, am prezentat 5 concepte noi, care explorau tema limbajului de design Jaguar. Acestea includeau de la o solutie de transport pentru animalele de companie la o instalatie de iluminare si erau proiectate de Moritz Waldemeyer, Neri & Hu, Mathieu Gustafsson, Fredrikson Stallard si Salvatori & Jaguar Advanced Design.
JAGUAR CONTINUA SA INSPIRE CLASICII VIITORULUI

JAGUAR CONTINUA SA INSPIRE CLASICII VIITORULUI

Table 7 concentreaza multe dintre valorile designului Jaguar, frumusetea liniei si puritatea formei, fara a neglija functionalitatea si rolul. Echipa de design avansat Jaguar a colaborat cu producatorul de piatra naturala si designerul Gabriele Salvatori, pentru a realiza aceasta masuta de cafea dintr-un singur bloc de marmura. Un proiect dificil, aproape imposibil de realizat, cu linii elegante, care confera viteza si agilitate. Table 7 impinge granitele designului articolelor de mobilier. La fel cum Jaguar creeaza vehicule extraordinare.

EMOTIE SI LA INTERIOR

„Am dorit sa cream un obiect care nu doar ca reflecta in totalitate valorile designului Jaguar - frumusetea liniilor si
puritatea formei - ci sa fie si extrem de functional.

Utilizand marmura intr-un mod total diferit fata de cum am face-o in mod obisnuit, am proiectat si realizat o masuta de cafea extraordinara, impreuna cu Salvatori. Realizata dintr-o singura bucata de marmura, forma exprima vizual viteza si usurinta, intr-o suprafata fluida, fara intreruperi.

Colaboratorii nostri - Salvatori este un producator de obiecte din piatra naturala, cu sediul nu departe de locul de extragere a marmurei de Carrera, la Versilia, in Italia. Am colaborat foarte strans, pentru a beneficia de experienta si cunostintele lor inestimabile cu privire la acest material.

Pornind de la o schita de mana, conceptul a fost transpus intr-un model 3D realizat pe calculator. Acesta a fost ulterior taiat in mod automat in marmura, iar obiectul a luat forma neprelucrata. Marmura a fost dupa aceea modelata manual, cu mare atentie, si finisata pentru a crea suprafetele pure si rafinate, specifice acestei piese.

Pentru a completa forma, am adaugat un model subtil la suprafata mesei. Forma lozenge a fost preluata de la sigla Jaguar Heritage – un model sinonim cu marca, care am simtit ca va face obiectul mai interesant, mai ales cand este privit in lumina.

Prin imbinarea celor mai moderne tehnici de design si productie cu sculptura manuala, am realizat un obiect in acelasi fel in care dezvoltam automobilele Jaguar actuale.”

Simon Tovey, designer senior, Jaguar Land Rover